Fri offertKontakta oss

LMS – effektiviserar och underlättar lärande och utveckling

I den moderna utbildningsmiljön är digitalisering viktigare än någonsin. Dagens undervisning sträcker sig långt bortom klassrummets fyra väggar och nuförtiden har eleverna ett mycket flexibelt förhållningssätt till undervisning och förväntar sig därmed att de kan använda sig av teknik på olika sätt i sina studier.

barn studerar

Vad är ett LMS-system?

LMS står för Learning Management System och betyder lärplattform på svenska. LMS är en digital miljö som lärare, elever och administratörer kan använda som mötesplats och som utgör en del av den digitala lärprocessen. I stället för att begränsa undervisning och lärande till enbart det fysiska klassrummet, kan lärarna med hjälp av LMS utvidga lärmiljön så att eleverna kan till exempel bedriva distansundervisning på ett smidigt och effektivt sätt.

Vem använder ett LMS?

Alla sorters organisationer kan dra nytta av ett LMS. Det är ett digitalt läroverktyg för skolor, universitet och företag. Lärplattformen kan användas i syfte att kompetensutveckla eller onboarda medarbetare i en organisation eller som ett digitalt läromedel för skolor att hantera undervisning och administration.

Varför ska man ha ett LMS?

Det finns många anledningar till att man ska ha ett LMS men det främsta syftet är att tillhandahålla och förenkla lärande i en organisation. Med ett LMS kan du se till att anställda eller elevers kunskaper är uppdaterade samt slippa onödigt administrativt arbete.

Läs mer om vägen till en digitaliserad skola.

6 punkter som kännetecknar en bra lärplattform

  1. Smidigt användande – Det ska vara enkelt att skapa nya kurser och innehåll direkt i plattformen.
  2. Enkel kurshantering – Vägen från skapande till uppföljning av kurser ska vara enkel och friktionsfri.
  3. Tydlig översikt – Genom att ha en bra översikt över deltagarna kan man enkelt hålla koll på allt från anmälan och administration till avslutad kurs.
  4. Integrering – För ett smidigare arbetssätt bör ett LMS kunna integreras med andra system och program.
  5. Automatiseringsflöden – Att skapa automatiserade flöden kräver mindre handpåläggning och administration.
  6. Support – Att navigera i den digitala världen kan vara svårt därför är det viktigt med en bra support som hjälper till i alla lägen.

5 tips till dig som lärare – vilka digitala hjälpmedel är bäst i skolan